home‎ > ‎

Geschiedenis

Peter Batenburg, de muzikale leider van “Mokum in Almere koor”, is een icoon in de Nederlandstalige muziek en wilde samen met Rob & Rina Heesters  een koor beginnen die vooral het Amsterdamse repertoire ten gehore zou brengen.

In april 2013 zijn zo’n 15 mensen begonnen met het oefenen van deze, voor de meeste mensen, o zo bekende liedjes. “Mokum in Almere” groeide als kool en al heel rap was het koor op volle sterkte.

Met zo’n 49 leden ( 35 vrouwen en 14 mannen )wordt er iedere maandag enthousiast geoefend en wordt het repertoire steeds uitgebreider. In Giethoorn is het koor vorig jaar voor het eerst live gegaan en dit was een enorm succes. Inmiddels veel optredens gehad, in Hoofddorp, Nieuw-Vennep , Purmerend met Dario etc.

Mede door het repertoire en het enthousiasme van de leden staat het koor garant voor een geslaagd optreden en feest.

Het Amsterdamse repertoire is bij “Mokum in Almere” in goede handen. Echte Amsterdamse liedjes, met een lach en met een traan….

Mokum in Almere is er trots op om deze liedjes te zingen. We genieten er zelf van en we nemen anderen graag mee in onze reis door de Amsterdamse tijd.

Comments